Detekce kriticky nemocných v intenzivní medicíně - Repíková, Jana (2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku detekce kriticky nemocných v intenzivní medicíně. Práce je složena z teoretické a empirické části. V teoretické části je popsána v obecné rovině problematika kriticky nemocného (definice, identifikace kriticky nemocného, diagnostika a management monitoringu kriticky nemocného) a jejich detekce. Navazující empirická část byla zpracována na podkladě kvantitativního průzkumu technikou nestandardizovaného (originálního) dotazníku u všeobecných sester v období únor - březen 2015. Hlavním cílem bylo zmapovat zvyklosti všeobecných sester v oblasti detekce kriticky nemocných na odděleních intenzivní medicíny.