Metody prediktivního modelování v policejní praxi - Haymannová, Anna (2016)
Práce se věnuje možnostem využití prediktivních modelů v policejní praxi. Jsou zde popsány a zhodnoceny metody a přístupy vybraných měst České republiky, Evropy a USA k predikci a prevenci výskytu kriminality. Z dostupných dat je vytvořen prediktivní model na území města Brna za použití vybraných metod prostorových analýz. Následuje zhodnocení výstupů a porovnání využitelnosti jednotlivých metod v policejní praxi.