Možnosti využití rozšířené reality ve venkovské krajině - Sendlerová, Alice (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou rozšířené reality. Nejprve je představen princip rozšířené reality a spolu s ním i historický vývoj této oblasti. Popsány jsou možnosti využití ve venkovské krajině a taktéž navrženy další nápady, kde by bylo možno rozšířenou realitu využívat. Představeny byly také aplikace, které s rozšířenou realitou pracují. Ukázány byly jejich možnosti, funkce a také bylo předloženo, jak aplikace ovládat, a to prostřednictvím videoukázek. Aplikace byly také zhodnoceny a srovnány. Dále byla srovnána práce s aplikacemi v zařízeních s operačním systémem iOS a Android. V druhé části práce bylo předvedeno, jak lze vytvářet obsah do aplikací a jaká jsou úskalí jednotlivých formátů. To vše bylo otestováno na praktických ukázkách z oblasti Geocachingu, u kterých byla také vyzkoušena funkčnost a přesnost.