Sférické snímky a jejich využití v aplikačních oblastech - Kvíčala, Tomáš; Stachoň, Zdeněk, 1980-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku kombinace sférických panoramat s virtuální realitou. V úvodu práce jsou vymezeny základní pojmy týkající se zpracovaného tématu. Rešeršní část práce je založena na obecném přehledu metod a technologií užívaných v oblasti tvorby virtuálních prezentací, práce seznamuje s hardwarovými i softwarovými nároky. Dílčí část práce tvoří analýza a hodnocení dostupných již implementovaných virtuálních prezentací. Tuzemské i zahraniční prohlídky jsou podrobeny heuristickému hodnocení a dále pomocí řízeného rozhovoru také uživatelskému hodnocení. Na obecnější informace dále navazuje praktická část diplomové práce zabývající se tvorbou Virtuální prohlídky Univerzitního areálu Bohunice. Výsledkem celé práce je webová aplikace navržená s pomocí technologií HTML5, JavaScript a CSS.
The thesis is focused on the combination of spherical panoramas with virtual reality. The introduction defines basic terms related to the treated subject. Theoretical part is based on a general overview of methods and technologies used in the creation of virtual presentations, this work introduces the hardware and software requirements. Special chapter is dedicated to the analysis and evaluation of available implemented virtual presentations. National and foreign tours are subject of a heuristic evaluation and further via a guided interview also user reviews. General information is followed by the practical part of thesis aimed at creating Virtual tour of University campus Bohunice. The result of practical part of this thesis is a web application designed using HTML5, JavaScript and CSS.
Vedoucí práce: Zdeněk Stachoň
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2016
Keywords: Masarykova univerzita. -- Kampus; virtuální realita; virtual reality; diplomové práce; master's theses