Sférické snímky a jejich využití v aplikačních oblastech - Kvíčala, Tomáš (2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku kombinace sférických panoramat s virtuální realitou. V úvodu práce jsou vymezeny základní pojmy týkající se zpracovaného tématu. Rešeršní část práce je založena na obecném přehledu metod a technologií užívaných v oblasti tvorby virtuálních prezentací, práce seznamuje s hardwarovými i softwarovými nároky. Dílčí část práce tvoří analýza a hodnocení dostupných již implementovaných virtuálních prezentací. Tuzemské i zahraniční prohlídky jsou podrobeny heuristickému hodnocení a dále pomocí řízeného rozhovoru také uživatelskému hodnocení. Na obecnější informace dále navazuje praktická část diplomové práce zabývající se tvorbou Virtuální prohlídky Univerzitního areálu Bohunice. Výsledkem celé práce je webová aplikace navržená s pomocí technologií HTML5, JavaScript a CSS.