Role výrazných osobností v prostorovém vývoji města - Jalůvková, Romana (2016)
Diplomová práce Role výrazných osobností v prostorovém vývoji města se věnuje tématice možného vlivu individuálních představ a názorů výrazných osobností na prostorový vývoj měst. Práce také představuje několik konkrétních příkladů průkopnických či výjimečných jedinců, kteří prokazatelně ovlivnili vývoj a podobu daného města.