Mobilita v každodenním životě - Surmařová, Simona (2016)
Diplomová práce se věnuje každodenní městské mobilitě. Ta je zkoumána na území města Brna přičemž sledovanou skupinou jsou studenti brněnských vysokých škol. Práce se zaměřuje na volbu dopravního prostředku a na determinanty, které tuto volbu určují. Studováno je i vnímání a reprezentace různých druhů dopravy, které tento výběr také ovlivňují. Pozornost je věnována rytmům denních pohybů včetně určování rytmizátorů ve studentském životě. Pro účely studie byly užity kvantitativní i kvalitativní metody, včetně ne zcela obvyklých metod časoprostorových deníků a fotografií. Součástí jsou také dílčí výstupy, které vycházejí zXcharakteristik prostorového chování studentů.