Problematika kouření u zdravotníků - Hezinová, Jana; Schneiderová, Michaela; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku kouření u zdravotnických pracovníků. Je složena ze dvou částí (teoretická a empirická). Úkolem první části (teoretické) bylo zmapovat historii, formy kouření, negativními vlivy na lidský organismus, vznik a rozvoj závislosti, odvykací terapii a zdravotníky, jakožto rizikovou skupinou. Cílem druhé části práce (empirické) bylo zanalyzovat a interpretovat data, získaná kvantitativním průzkumem metodou nestandardizovaného dotazníku.
Bachelor’s thesis focuses on the issue of smoking among health care workers and consists of two parts (theoretical and empirical). The aim of the first part (theoretical) is to introduce history, forms of smoking, negative effects to human health, formation of tobacco addiction, antismoking therapies and to introduce health care workers as workers with higher risk of addiction. The second part of the study (empirical) analyses and interprets information of the quantitative research mediated by original questionnaire.
Vedoucí práce: Michaela Schneiderová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016
Keywords: kouření -- škodlivé účinky; poruchy vyvolané užíváním tabáku; Smoking; Tobacco Use Disorder; bakalářské práce; bachelor's theses