Starostlivosť o pacientov po aplikácii Hallo-fixácie - Bušová, Barbora; Schneiderová, Michaela; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2016)
Bakalárska práca je zameraná na ošetrovateľskú starostlivosť o pacientov po aplikácii Hallo-fixácie. Obsah práce je rozdelený do dvoch častí (teoretickej a empirickej). V teoretickej časti je definovaná problematika poranení krčnej chrbtice, diagnostika, liečba a oblasti ošetrovateľskej starostlivosti o pacientov po aplikácii Hallo-fixácie. Empirická časť je zhotovená na základe kvantitatívnej metódy, prostredníctvom dotazníkového šetrenia. Zaoberá sa problematikou aplikovania Hallo-fixácií a špecifikami ošetrovateľskej starostlivosti o pacientov po jej aplikovaní. Súčasťou empirickej časti je prieskumné šetrenie, interpretácia dát, analýza výsledkov a návrh riešenia zistených nedostatkov.
Bachelor thesis concentrates on the nursing care of patients after application of Hallo-fixation. This work is divided into two main parts (theoretical and empirical). The theoretical part consists of the definition of the cervical spine injury, diagnosis, treatment and domain of nursing care for patients after application of Hallo-fixation. In the empirical part we chose the quantitative method - a questionnaire survey. It tackles an issue of applying Hallo-fixation and the specifics of nursing care for patients after its application. The empirical part consists also of exploratory enquiry, interpretation of data, analysis of the results and a proposal of a solution to the identified shortcomings.
Vedoucí práce: Michaela Schneiderová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016
Keywords: Hallo-fixace; Hallo-fixation; poranění krku -- ošetřování; Neck Injuries; bakalářské práce; bachelor's theses