Vplyv amputácií dolných končatín na kvalitu života - Hrušovská, Katarína (2016)
Bakalárska práca je venovaná kvalite života po rozsiahlom operačnom zákroku-amputácii a subjektívnemu hodnoteniu života od osôb, ktoré podstúpili túto operáciu. Teoretická časť obsahuje rozbor termínu kvalita života, charakteristiku amputácií, opisuje rizikových pacientov a starostlivosť o pacientov v období po operácii. Empirická časť je zameraná na mieru sebestačnosti respondentov. Opisuje subjektívne vnímané zmeny, ktoré nastali v rôznych oblastiach života a opatrenia potrebné k prispôsobeniu sa novej životnej situácii. Empirická časť bola spracovaná kvalitatívnou metódou. Zber informácií prebiehal formou štruktúrovaného rozhovoru doplneného o pozorovanie.