Znalosti laické veřejnosti o první pomoci u popálenin - Náhlíková, Kamila; Schneiderová, Michaela; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou znalostí laické veřejnosti o první pomoci u popálenin. Obsahem je rozdělena do dvou hlavních částí (teoretická část a praktická část). Teoretická část nabízí pohled na problematiku laické první pomoci u popálenin (legislativa první pomoci, faktory určující závažnost u popálenin), zajištění laické první pomoci u popálenin (technická první pomoc, zhodnocení stavu popáleného, přednemocniční ošetření rány a transport) a na vzdělávání v první pomoci u popálenin (význam znalostí v první pomoci, možnosti vzdělávání). Praktická část měla za úkol pomocí kvantitativního dotazníkového šetření zmapovat znalosti laické veřejnosti o první pomoci u popálenin.
Bachelor thesis deals with issues of knowledge of the general public in providing first aid in burns. The content is divided into two main parts (theoretical and empirical). The theoretical part offers view on issue regarding to the non - professional first aid in burns (legislation of the first aid, factors which determine seriousness in burns), providing non - professional first aid in burns (a technical first aid, evaluation of the condition of the burn person, a pre - hospital treatment of wound and transport) and education of the first aid in burns (the importance of the knowledge in first aid, possibilities in education). The assignment of the empirical part was mapping of the knowledge of the general public in providing first aid in burns using a quantitative questionnaire survey.
Vedoucí práce: Michaela Schneiderová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016
Keywords: laická veřejnost; popálení; první pomoc -- využití; general public; Burns; First Aid; bakalářské práce; bachelor's theses