Znalosti laické veřejnosti o první pomoci u popálenin - Náhlíková, Kamila (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou znalostí laické veřejnosti o první pomoci u popálenin. Obsahem je rozdělena do dvou hlavních částí (teoretická část a praktická část). Teoretická část nabízí pohled na problematiku laické první pomoci u popálenin (legislativa první pomoci, faktory určující závažnost u popálenin), zajištění laické první pomoci u popálenin (technická první pomoc, zhodnocení stavu popáleného, přednemocniční ošetření rány a transport) a na vzdělávání v první pomoci u popálenin (význam znalostí v první pomoci, možnosti vzdělávání). Praktická část měla za úkol pomocí kvantitativního dotazníkového šetření zmapovat znalosti laické veřejnosti o první pomoci u popálenin.