Přesun hlavního nádraží v Brně - ano či ne? - Fajkoš, Jiří (2016)
Předmětem diplomové práce „Přesun hlavního nádraží v Brně - ano či ne?“ je analýza problémové přestavby železničního uzlu Brno. Stávající situace je dlouhodobě neudržitelná a nevyhovuje moderním požadavkům, které jsou předpokladem pro budoucnost vysokorychlostních tratí ve městě. Na konečném řešení je závislá i rozvojová zóna Jižní centrum, kde může vyrůst nová brněnská čtvrť. V práci bude za pomoci dotazníkového šetření vyhodnocen názor veřejnosti, která bude rozhodovat v místním referendu o poloze hlavního nádraží v Brně.