Rekonstrukce a modernizace dálnice D1 v České republice - geografická analýza vybraných souvislostí a důsledků - Andrejka, Juraj (2016)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou rekonštrukcie diaľnice D1 v Českej republike a jej vplyvom na sociekonomický priestor. Skúma vplyv na obyvateľov okolitých obcí, vodičov dopravných prostriedkov, ako aj na ekonomické subjekty operujúce na tejto významnej ceste v rámci Českej republiky. Obsahuje vyjadrenia viacerých zúčastnených strán, ktoré ovplyvňujú alebo môžu ovplyvniť dopravu na D1. Tak isto sa zaoberá možnými alternatívnymi trasami, ktoré môžu vodiči v praxi využívať.