Metodika ověřování nadmořských výšek vybraných reliéfních prvků - Harciník, Tibor (2016)
Táto diplomová práca sa zaoberá možnosťami získavania výškových dát a ich dosiahnuteľnými presnosťami vzhľadom na typ georeliéfu. Vybrané metódy boli terénne overované na troch rozdielnych typoch georeliéfu. Výsledné namerané dáta boli navzájom porovnávané aj s vybranými DMT. V závere práce sú zhodnotené skúmané metódy, ich dosiahnutá presnosť a vplyv rozdielnych typov georeliéfu na dosahovanú presnosť. Na základe výsledkov je navrhnutá metodika na overovanie nadmorských výšok.