Fyzikální úlohy v učebnicích matematiky - Vrtílková, Jana (2016)
V této diplomové práci se věnujeme fyzikálním úlohám v matematických učebnicích. Cílem práce je utřídit fyzikální úlohy, které se vyskytují ve starších i modernějších matematických učebnicích. Součástí práce je sbírka těchto případů, které mohou učiteli posloužit jako motivační při probírání nejrůznějších témat středoškolské matematiky. V práci se navíc věnujeme praktickým úlohám v matematice, problémům s koordinací výuky matematiky a fyziky a mezipředmětovým vztahům.