Naučné stezky ve Zlínském kraji - Janáčová, Denisa; Andráško, Ivan; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2016)
Tato diplomová práce se zabývá výzkumem a hodnocením naučných stezek ve Zlínském kraji. Jako hlavní výzkumné metody bylo využito především terénního výzkumu, který byl základem pro kvantitativní i kvalitativní zhodnocení naučných stezek. Výsledky kvantitativního výzkumu jsou graficky znázorněny v mapách a grafech, kvalitativní zhodnocení spočívá v detailním popisu stezek. Bylo popsáno celkem 51 naučných stezek, z toho 25 detailně, na kterých byly popsány jejich silné a slabé stránky. Byla předložena možná řešení pro eliminaci zjištěných problémů. V souvislosti s uvedenými postupy a jejich výsledky může být tato práce využita pro hodnocení jiných naučných stezek či tvorbu nových.
This master thesis deals with the research and evaluation of educational trails in the Zlín region. As the main method, the terrain research was used. The terrain research was basis for quantitative and also qualitative evaluation of the educational trails. Results of the quantitative evaluation were represented in maps and diagrams, the qualitative evaluation lies in detailed description of the trails. In total 51 educational trail were descripted, from which 25 in detail. On these the weak and strong points were defined. Potential solutions for dealing with weak points were represented. In connection with methods and results represented, this thesis can be used for evaluation of other educational trails or for creation of the new ones.
Vedoucí práce: Ivan Andráško
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2016
Keywords: naučné stezky -- Česko; nature and education trails -- Czechia; Zlínský kraj (Česko : 2000-); Zlín Region (Czechia : 2000-); diplomové práce; master's theses