Popáleniny v dětském věku - Kleinová, Lenka; Schneiderová, Michaela; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou popáleninového traumatu v dětském věku. Teoretická část bakalářské práce je složená ze dvou primárních kapitol. První kapitola specifikuje dětský věk a vytyčuje charakteristické aspekty ontogeneze jedince, přímo související se vznikem popáleninového traumatu u dětí. Druhá kapitola se již přímo věnuje etiopatogenezi popálenin, její obsah vysvětluje problematiku popáleninového traumatu v dětském věku. Empirická část bakalářské práce zveřejňuje statistická data o popálených dětech během hospitalizace na Klinice popálenin a rekonstrukční chirurgii Brno - Bohunice (KPRCH) za zimní období 2015/2016, získaná na základě záznamového archu.
The Bachelor thesis deals with the problems of burns in childhood. The theoretical part is composed of two primary chapters. The first chapter specifies childhood and focuses on significant aspects of ontogenesis, related with the burns in childhood. Second chapter directly explains ethiopathogenesis burns in childhood. Empirical part of bachelor thesis publishes statistical data about burned children during hospitalization at „Klinika popálenin a rekonstrukční chirurgie Brno - Bohunice (KPRCH)“ in winter 2015/2016 by using a record sheet method.
Vedoucí práce: Michaela Schneiderová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016
Keywords: burned children; popáleniny u dětí; popálení; psychomotorika; perceptual-motor skills; Burns; bakalářské práce; bachelor's theses