Popáleniny v dětském věku - Kleinová, Lenka (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou popáleninového traumatu v dětském věku. Teoretická část bakalářské práce je složená ze dvou primárních kapitol. První kapitola specifikuje dětský věk a vytyčuje charakteristické aspekty ontogeneze jedince, přímo související se vznikem popáleninového traumatu u dětí. Druhá kapitola se již přímo věnuje etiopatogenezi popálenin, její obsah vysvětluje problematiku popáleninového traumatu v dětském věku. Empirická část bakalářské práce zveřejňuje statistická data o popálených dětech během hospitalizace na Klinice popálenin a rekonstrukční chirurgii Brno - Bohunice (KPRCH) za zimní období 2015/2016, získaná na základě záznamového archu.