Laserové refrakční operace - Plšek, Patrik (2016)
Bakalářská práce je uceleným přehledem všech současných možností laserové refrakční korekce ametropií. První kapitoly popisují podrobnou stavbu rohovky, refrakční stavy oka (emetropie, myopie, hypermetropie, astigmatismus a presbyopie), dále indikace a kontraindikace, následované popisem důkladného předoperačního vyšetření. V další části této práce jsou popsány lasery používané pro tento typ chirurgie, včetně jejich historie a principu. Následující kapitola již obsahuje popis jednotlivých metod laserové refrakční chirurgie (PRK, LASEK, Epi-LASIK, LASIK, ReLEx SMILE a LTK). Poslední kapitola pojednává o možných komplikacích, které mohou nastat během operace nebo po ní.