Korekce astigmatismu - Cvrkalová, Martina (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá především korekcí astigmatismu. V první části práce je astigmatismus zmíněn z pohledu refrakční vady jakož-to celku. Součástí je i etiologie astigmatismu. Následuje nastínění průběhu vyšetření astigmatického pacienta. Největší důraz je zde kladen na podání informací o jednotlivých metodách korekce. V Práce dále obsahuje popis korekce za pomoci brýlových skel, kontaktních čoček a refrakční chirurgie. Každá z těchto metod je podrobněji rozebrána, přičemž součástí těchto rozborů jsou jednotlivé možnosti korekce. Závěr práce je věnován chirurgické korekci keratokonu.