Věkem podmíněná makulární degenerace - Vodičková, Marie (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou věkem podmíněné makulární degenerace. První kapitola je úvodem do problematiky a uvádí základní charakteristiku. Dále je uvedena prevalence, incidence a rizikové faktory. Třetí kapitola se zabývá souborem příčin a mechanizmů vedoucích ke vzniku tohoto onemocnění. Následuje rozdělení věkem podmíněné makulární degenerace a základní charakteristika jednotlivých stádií. Na závěr je uveden souhrnný přehled současných diagnostických a léčebných metod.