Zorné pole - fyziologie a patologie, vyšetřovací metody - Hájková, Šárka (2016)
Zorné pole je oblast, kterou je člověk schopen vidět při fixaci určitého bodu. Bakalářská práce se zabývá fyziologií, patologií a metodami vyšetření zorného pole. První kapitola se věnuje popisu zorného pole a jeho rozsahu. Následně je zachycena anatomie zrakové dráhy. Zraková dráha úzce souvisí se zorným polem. Další kapitola popisuje vyšetření zorného pole od orientačního vyšetření přes perimetrii až po nejnovější techniky. Poslední kapitola pojednává o defektech zorného pole, jako jsou skotomy nebo hemianopsie, poškození zrakové dráhy a nejčastějších onemocnění oka s vlivem na zorné pole.