Přístroje a testy pro vyšetření barvocitu, metodika, vyhodnocení vyšetření - Pavlíková, Lada (2016)
Bakalářská práce s názvem Přístroje a testy pro vyšetření barvocitu, metodika, vyhodnocení vyšetření se zabývá převážně problematikou barvocitu. Nalezneme zde kapitoly zaměřené čistě na barvu a její vlastnosti, dále na nejrozšířenější teorie barevného vidění, mezi které řadíme Young-Helmholzovu nebo Heringovu teorii. Následující úsek pojednává o poruchách barvocitu a jejich dělení, výskytu a případné korekci. Hlavní část je pak věnována testům a přístrojům používaných k vyšetřování stavu barvocitu - od těch nejjednodušších jako jsou pseudoisochromatické tabulky, až po ty složitější obsaženy v LCD tabulích. Poslední oddíl se zabývá barvocitem v legislativě, převážně výčtem povolání, kde by byla porucha barvocitu značnou překážkou.