Irisregistrace: metodika, přístroje - Štolzová, Hana (2016)
V bakalářské práci Irisregistrace se zabývám novou metodou sledování očních pohybů v refrakční chirurgii. Práce se skládá z úvodu do anatomie oka, přehledu nejdůležitějších očních aberací a typů laserové refrakční korekce. Přiblížen je i význam technologie eye tracking v oftalmologii i její využití v běžném životě. Hlavní část práce se zabývá charakteristikou metody irisregistrace a představením přístrojů, které technologii využívají.