Možnosti vyšetření jednoduchého binokulárního vidění a jeho poruch v ordinaci optometristy - Langová, Barbora (2016)
Bakalářská práce na téma: „Možnosti vyšetření jednoduchého binokulárního vidění (JBV) a jeho poruch v ordinaci optometristy“ se v první a druhé kapitole zabývá popisem vývoje, stupňů a poruch JBV. Třetí kapitola je zaměřena na popis jednotlivých metod a testů pro vyšetřování JBV. Zahrnuje důležitost anamnézy před samotným vyšetřením, vyšetření jdoucí od motility oka, přes vyšetření konvergence, heteroforie, fixační disparity, AC/A poměru, fúzních rezerv až po vyšetření suprese a stereopse v ordinaci optometristy. Poslední část je směřována na testy akomodační rovnováhy a obecné možnosti řešení poruch JBV. V závěru práce je shrnutí celé problematiky.