Současné možnosti korekce presbyopie - Kašná, Ivona; Skorkovská, Šárka, 1953-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2016)
Bakalářská práce popisuje téma presbyopie a její současné korekce. V první části jsou obecně popisovány refrakční vady. Následuje popis struktur, které se účastní akomodace a mají vztah k presbyopii. Další část je věnována akomodaci, jejím poruchám a samotné presbyopii V závěru práce jsou popsány jednotlivé postupy, kterými lze presbyopii korigovat.
Bachelor´s thesis describes presbyopia and its current correction. In the first part there are generally described refractive errors. Following is a description of structures that participate in accommodation and which are related to presbyopia. Another section is devoted to accommodation , its disorders and presbyopia. Finally there are described various methods that can correct presbyopia.
Vedoucí práce: Šárka Skorkovská
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016
Keywords: akomodace oka; presbyopie -- terapie; refrakční vady -- terapie; Accommodation, Ocular; Presbyopia; Refractive Errors; bakalářské práce; bachelor's theses