Současné možnosti korekce presbyopie - Kašná, Ivona (2016)
Bakalářská práce popisuje téma presbyopie a její současné korekce. V první části jsou obecně popisovány refrakční vady. Následuje popis struktur, které se účastní akomodace a mají vztah k presbyopii. Další část je věnována akomodaci, jejím poruchám a samotné presbyopii V závěru práce jsou popsány jednotlivé postupy, kterými lze presbyopii korigovat.