Srovnání možností vyšetření zrakové ostrosti u dětí a dospělých - Šrámková, Leona (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá vyšetřením zrakové ostrosti u dětí a dospělých. Na začátku práce je popsána anatomie sítnice, její struktury a vysvětlen pojem zraková ostrost. Největší část práce se věnuje vyšetření zrakové ostrosti u dětí a dospělých. U vyšetřování dospělých jsou popsány subjektivní metody vyšetření zrakové ostrosti pomocí optotypových znaků, postup a metody při vyšetření zrakové ostrosti. Součástí poslední kapitoly je vyšetření zrakové ostrosti u dětí, mezi které patří vyšetření na obrázkových optotypech a objektivní metody vyšetření zrakové ostrosti. K těm řadíme metodu preferenčního vidění, metodu pomocí optokinetického nystagmu a zrakově evokovaných potenciálů.