Využití zobrazovacích metod u makulárních onemocnění - Smolková, Gabriela; Richter, Jan; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zobrazovacích metod, které se využívají při diagnostice makulárních onemocnění. Práce obsahuje popis anatomie a fyziologie sítnice (makuly), přehled makulárních onemocnění a v hlavní části popis různých zobrazovacích metod využívaných v oftalmologii ke stanovení diagnózy, ke sledování a při možném prognostickém odhadu makulárních onemocnění.
This bachelor's thesis deals with a phenomenon of medical imaging methods which are used for diagnosing macular diseases. The thesis include an anatomical and physiological description of the retina and a list of macular diseases. In the main part there is a description of various medical imaging methods which are commonly used in ophthalmology for a determination of diagnoses, monitoring and for a possible prognostic estimation of macular diseases.
Vedoucí práce: Jan Richter
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016
Keywords: bakalářské práce; bachelor's theses; Macular Degeneration; Tomography, Optical Coherence; makulární degenerace -- ultrasonografie; optická koherentní tomografie