Využití zobrazovacích metod u makulárních onemocnění - Smolková, Gabriela (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zobrazovacích metod, které se využívají při diagnostice makulárních onemocnění. Práce obsahuje popis anatomie a fyziologie sítnice (makuly), přehled makulárních onemocnění a v hlavní části popis různých zobrazovacích metod využívaných v oftalmologii ke stanovení diagnózy, ke sledování a při možném prognostickém odhadu makulárních onemocnění.