Svazky kuželoseček - Martiník, Jan (2016)
V této diplomové práci se věnujeme svazkům kuželoseček v projektivní geometrii, což je množina kuželoseček, které mají určité společné prvky. K jejich studiu přistupujeme dvěma způsoby: analyticky a konstrukčně. Cílem analytické části je klasifikace svazků a zjednodušení rovnic kuželoseček, zatímco v konstrukční části je cílem sestrojení kuželoseček svazku za určitých podmínek.