Spolupráce rodičů při léčbě amblyopie - Kroulíková, Veronika (2016)
Tato bakalářská práce pojednává o spolupráci rodičů při léčbě amblyopie. V úvodních kapitolách je amblyopie definována a rozdělena. Následně je popsána diagnostika amblyopie a možnosti její léčby. Léčba amblyopie je dlouhodobá a podíl rodičů na jejím úspěchu je významný. Hlavní část práce je věnována zcela konkrétním možnostem spolupráce rodičů dítěte při léčbě amblyopie, je zmíněna také role lékaře a ortoptisty. Poslední kapitola se zabývá specifiky spolupráce rodičů při léčbě amblyopie, individuálním přístupem rodičů ke spolupráci a méně obvyklými okolnostmi spolupráce.