Metodika vyšetření vízu u dětí různých věkových kategorií - Kopalová, Kateřina; Štěrbová, Zuzana; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2016)
Tato bakalářská práce popisuje metody a principy vyšetřování zrakové ostrosti. Zaměřila jsem se na metody vyšetřování zrakové ostrosti u jedinců především v dětském věku. Cílem této práce je shrnout subjektivní a objektivní metodiky vyšetřování. Dále jsem se zaměřila na vyšetřovací podmínky. Jsou zmíněny testy vhodné pro jednotlivé dětské kategorie. V neposlední řadě jsou popsána vývojová specifika jednotlivých věkových kategorií a vývoje zrakové ostrosti.
The presented bachelor´s thesis describes methods and principles of visual acuity examination. I focus on methods of visual acuity examination especially in childhood. The purpose of the work is to summarize subjective and objective methods. Further I concentrate on conditions for investigations. There are shown tests for different children´s ages. Last but not least there are described developmental specifics of the various ages and development of visual acuity.
Vedoucí práce: Zuzana Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016
Keywords: optotypes; optotypy; poruchy zraku; zraková ostrost; Vision Disorders; Visual Acuity; bakalářské práce; bachelor's theses