Porovnání validity výsledků stereoskopických testů - Kálal, Hana, 1989-; Košťálová, Andrea; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2016)
Hlavním tématem bakalářské práce je stereopse. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny tak, aby na sebe logicky navazovaly. Úvod je věnován vývoji binokulárního vidění, na něj navazuje kapitola věnující se stereopsi, jejímu vyšetření a cvičení. Následující kapitola se věnuje patologiím a anatomickým změnám, které ovlivňují kvalitu stereopse. Poslední kapitola představuje mikrostudii zabývající se vhodností Langova testu jako screeningového nástroje k odhalení amblyopie a/nebo strabismu.
The topic of my bachelor thesis is stereopsis. The chapters are sorted in logical order. The development of stereopsis is introduced in Introduction. The following chapter deals with streopsis and its examination and practicing. In the next charter, pathological and anatomical changes that affect quality of stereopsis are described. The last chapter contains microstudy of Lang’s test as amblyopia and strabismus screening method.
Vedoucí práce: Andrea Jeřábková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016
Keywords: percepce hloubky; prostorové vidění; stereotest; vidění binokulární; Depth Perception; Spatial Processing; Vision, Binocular; bakalářské práce; bachelor's theses