Porovnání validity výsledků stereoskopických testů - Kálal, Hana, 1989- (2016)
Hlavním tématem bakalářské práce je stereopse. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny tak, aby na sebe logicky navazovaly. Úvod je věnován vývoji binokulárního vidění, na něj navazuje kapitola věnující se stereopsi, jejímu vyšetření a cvičení. Následující kapitola se věnuje patologiím a anatomickým změnám, které ovlivňují kvalitu stereopse. Poslední kapitola představuje mikrostudii zabývající se vhodností Langova testu jako screeningového nástroje k odhalení amblyopie a/nebo strabismu.