Pleoptická léčba u dítěte s amblyopií s excentrickou fixací - Vašáková, Michaela, 1988-; Smolíková, Kristýna, 1985-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na vývoj binokulárního vidění, na jeho formy a podoby, na patologické důsledky, které můžou nesprávným vývojem nastat a na příčiny těchto nežádoucích a také adaptačních mechanismů. Hlavním tématem, o kterém bakalářská práce pojednává je amblyopie a to hlavně strabická amblyopie jako příčina snížení zrakové ostrosti bez patologického nálezu a s ní i výskyt excentrické fixace. Dále se zabývá rozborem terapií excentrické fixace podle různých autorů.
This bachelor thesis focuses on the development of binocular vision, its forms, pathological consequences that may occur due to improper development, and the causes of the unwanted adaptation mechanisms. The main topic which the thesis discusses is amblyopia, in particular strabic amblyopia, as a cause of reduced visual acuity without pathological findings and the occurrence of eccentric fixation. It also deals with the analysis of eccentric fixation therapy according to different authors.
Vedoucí práce: Kristýna Smolíková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016
Keywords: amblyopie; ortoptika; pleoptika; vidění binokulární; pleoptics; Amblyopia; Orthoptics; Vision, Binocular; bakalářské práce; bachelor's theses