Pleoptická léčba u dítěte s amblyopií s excentrickou fixací - Vašáková, Michaela, 1988- (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na vývoj binokulárního vidění, na jeho formy a podoby, na patologické důsledky, které můžou nesprávným vývojem nastat a na příčiny těchto nežádoucích a také adaptačních mechanismů. Hlavním tématem, o kterém bakalářská práce pojednává je amblyopie a to hlavně strabická amblyopie jako příčina snížení zrakové ostrosti bez patologického nálezu a s ní i výskyt excentrické fixace. Dále se zabývá rozborem terapií excentrické fixace podle různých autorů.