Kvalita života pacienta s diplopií - Adámková, Hana (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou života pacienta s diplopií. Jejím cílem je zmapovat různé oblasti života pacienta, na něž má diplopie největší vliv. V úvodní části si blíže představíme diplopii jako symptom. Dále hovoříme o příčinách diplopie a kvalitě života pacienta s diplopií. Též se zabýváme možnostmi řešení diplopie a prevencí jejího vzniku. Praktickým výstupem této práce je dotazníkové šetření, které hodnotí, v jakých oblastech života mají pacienti s diplopií největší potíže a jakou mají kvalitu života.