Diagnostické metody u nonverbálního pacienta se strabismem a amblyopií - Tomanová, Ulrika (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá diagnostickými metodami u dětí, které nejsou schopny se doposud vyjadřovat slovy. V úvodních kapitolách je popsán postnatální vývoj oka a oční vady postihující právě děti. Hlavní část mé práce je věnována konkrétním testům, které jsou nápomocné při vyšetřování zrakové ostrosti, postavení očí a velikosti zorného pole. Mnoho zmiňovaných testů slouží spíše pro orientační diagnostiku, právě kvůli nízkému věku dětského pacienta a jeho mentální nevyzrálosti.