Práh dichoptického maskování kontrastem jako měřítko síly senzorické fúze u heteroforií - Dostálková, Marcela (2016)
Cílem této bakalářské práce je popis fúzních a supresních mechanismů, především procesu dichoptického maskování, dnes již modernějším názvem Suprese rozdílu rozostření (SRR), anglicky Interocular blur suppression (IOBS). Součástí této práce je výzkum prahu dichoptického maskování u pacientů s exoforií na experimentálním přístroji PC-haploskopu, který nám umožňuje studovat odolnost fúzního systému vůči experimentálně navozeným vergenčním zátěžím současně s přesně definovanou degradací obrazu a díky těmto výsledkům usuzovat na kvalitu a především sílu senzorické fúze.