Substituce vitaminů u cystické fibrózy : prospektivní randomizovaná nezaslepená studie srovnávající substituci olejových a micelárních vitamínů A, D, E, K u dětí s cystickou fibrózou - Homola, Lukáš, 1976- (2015)
Dizertační práce představuje výsledky randomizované prospektivní nezaslepené srovnávací studie u dětí s cystickou fibrózou. Studie srovnává efekt podávání vitaminů A, D, E a K na olejové bázi a v micelové formuli. hlavním srovnávacím kritériem byly dosažené hladiny vitaminů v séru po 12 a 52 týdnech.