Cenová politika léčiv - problematika úhrad a její dopady na postavení zájmových skupin /

Práce se zabývá cenovou politikou léčiv, především problematikou cenové a úhradové regulace léčivých přípravků a jejího dopadu na postavení zájmových skupin v České republice. S ohledem na obsáhlost zvoleného tématu je z kapacitních důvodů zaměřena pozornost jen na vybrané zájmové skupiny – pojištěn...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Konečná, Jana (Dissertant)
Other Authors: Prudil, Lukáš, 1974- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2016
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/167221/lf_d/
Cover Image
LEADER 05686ctm a22008537i 4500
001 MUB01006365399
003 CZ BrMU
005 20190906115354.0
008 160430s2016 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2016-08-11 
035 |a (ISMU-VSKP)181747 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD002  |e rda 
072 7 |a 614  |x Veřejné zdraví a hygiena  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 615.2/.3  |2 MRF 
080 |a 338.542  |2 MRF 
100 1 |a Konečná, Jana  |% UČO 167221  |* [absolvent LF MU, 2016]  |4 dis 
242 1 0 |a Drug pricing policy - the issue of reimbursement and its impact on the position of interest groups  |y eng 
245 1 0 |a Cenová politika léčiv - problematika úhrad a její dopady na postavení zájmových skupin /  |c Jana Konečná 
264 0 |c 2016 
300 |a 255 stran 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Lukáš Prudil 
502 |a Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016 
520 2 |a Práce se zabývá cenovou politikou léčiv, především problematikou cenové a úhradové regulace léčivých přípravků a jejího dopadu na postavení zájmových skupin v České republice. S ohledem na obsáhlost zvoleného tématu je z kapacitních důvodů zaměřena pozornost jen na vybrané zájmové skupiny – pojištěnce, poskytovatele zdravotních služeb, konkrétně na poskytovatele poskytující péči formou ambulantní péče, a plátce; cenu a úhradu léčivých přípravků jako rozhodujícího korektivu při poskytování zdravotních služeb a jejich regulaci. S ní spojenou participaci zájmových skupin – Ministerstva zdravotnictví ČR, Státního ústavu pro kontrolu léčiv a ČLK. Samotná práce je rozdělena do šesti hlavních kapitol. V první kapitole je uveden exkurz do historie medicínského a farmaceutická práva, deklarující např. vznik zdravotní služby, přípravu léčiv, vznik lékáren, tvorbu prvních cen, respektive tax léčiv, vznik veřejného pojištění, systému nemocenského pojištění a zdravotní pojišťovny. Následující druhá  |% cze 
520 2 9 |a The dissertation deals with the pricing policy of drugs, especially the pricing and reimbursement regulation of medicines and its impact on the position of interest groups in the Czech Republic. With regard to the broadness of the chosen topic, an attention has been drawn, for capacity reasons, to particular interest groups only – the insured, health service providers, particularly the outpatient care providers, and payers; the price and reimbursement of the medicines as the decisional corrective in health service provision and their regulation. Associated with it is a participation of interest groups – the Ministry of Health of the Czech Republic, the State Institute for Drug Control and the Czech Medical Chamber. The thesis is divided into six main chapters. The first chapter presents an excursion into the history of medical and pharmaceutical law, declaring, for example, the origination of health services, the preparation of drugs, the formation of pharmacies, determination of the f  |9 eng 
655 7 |a disertace  |7 fd132024  |2 czenas 
655 9 |a dissertations  |2 eczenas 
658 |a Sociální lékařství (čtyřleté)  |b Sociální lékařství  |c LF D-SL4 SOCL (SOCL)  |2 CZ-BrMU 
650 0 2 |a Drug and Narcotic Control 
650 0 2 |a Pharmaceutical Preparations 
650 0 7 |a cenová politika  |7 ph316284  |2 czenas 
650 0 7 |a kontrola léčiv a omamných látek  |2 czmesh 
650 0 7 |a léčivé přípravky  |2 czmesh 
650 0 7 |a zájmové skupiny  |7 ph196704  |2 czenas 
650 0 7 |a zdravotní pojištění  |7 ph116746  |2 czenas 
650 0 7 |a zdravotní pojišťovny  |7 ph127578  |2 czenas 
650 0 7 |a zdravotní služby  |7 ph676812  |2 czenas 
650 0 9 |a health insurance companies  |2 eczenas 
650 0 9 |a health insurance  |2 eczenas 
650 0 9 |a health services  |2 eczenas 
650 0 9 |a interest groups  |2 eczenas 
650 0 9 |a price policy  |2 eczenas 
700 1 |a Prudil, Lukáš,  |d 1974-  |7 jo20010084776  |% UČO 30409  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav podpory a ochrany zdraví  |7 mub20211111458  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/167221/lf_d/ 
CAT |c 20160430  |l MUB01  |h 0420 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20160510  |l MUB01  |h 1400 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20160603  |l MUB01  |h 0737 
CAT |c 20160811  |l MUB01  |h 1145 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171116  |l MUB01  |h 0733 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171116  |l MUB01  |h 0736 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20180309  |l MUB01  |h 1652 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180814  |l MUB01  |h 1538 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20181023  |l MUB01  |h 0812 
CAT |a VARTECKAX  |b 02  |c 20190906  |l MUB01  |h 1153 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200304  |l MUB01  |h 0942 
CAT |c 20200306  |l MUB01  |h 1847 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200522  |l MUB01  |h 1112 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200616  |l MUB01  |h 2210 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200914  |l MUB01  |h 1457 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20201013  |l MUB01  |h 1200 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210106  |l MUB01  |h 2342 
CAT |c 20210121  |l MUB01  |h 1011 
CAT |a VARTECKAX  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210423  |l MUB01  |h 2355 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1019 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 2006 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2016-08-11 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-11246  |6 3147067772  |5 3147067772  |8 20160603  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20160603  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-11246  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD