Aplikace uživatelského přístupu jako vyučovací metody ve výuce fyziky na základní škole - Hanák, Josef (2016)
Rigorózní práce „Aplikace uživatelského přístupu jako vyučovací metody ve výuce fyziky na základní škole“ představuje výsledky a zkušenosti s realizací akčního výzkumu, týkajícího se možnosti využití tzv. uživatelského přístupu při řešení slovních úloh ve fyzice na 2. stupni základní školy. Žákům byly předloženy zajímavé kvantitativní slovní úlohy z oblasti mikrosvěta i makrosvěta, obsahující fyzikální vzorce bez jakéhokoliv odvození, a s pomocí kalkulátoru se je učili používat.