Možnosti čerpání zdravotní péče v EU - Odložilík, Roman, 1985- (2015)
Disertační práce popisuje mechanismy fungování koordinace sociálního zabezpečení v EU, s akcentem na koordinaci nároků ze zdravotního pojištění při migraci mezi státy EU. V návrhové části se práce vypořádává s nedostatečným právním postavením Centra mezistátních úhrad a navrhuje jeho legislativní ukotvení.