Možnosti využití podtlakové terapie (NPWT - negative pressure wound therapy) při ošetření otevřených zlomenin stupně III - Pometlová, Jana (2015)
Infekce měkkých tkání představují závažné komplikace otevřených zlomenin, které výrazně zvyšují morbiditu takto zraněných. Podtlaková terapie představuje jednu z použitelných metod v péči o poranění měkkých tkání u otevřených zlomenin. Její využití jako dočasného krytí defektů měkkých tkání u otevřených zlomenin III stupně nemá větší počet závažných komplikací proti standardně používanému krytí ran. Její využití může snížit počet sekundárních amputací pro infekční komplikace. Terapie rány pomocí lokálního podtlaku však není metodou volby při každodenním ošetření ran u otevřených zlomenin. Převážnou většinu těchto ran lze úspěšně vyléčit konvenčními léčebnými metodami vlhkého hojení s dobrým a přijatelným funkčním a estetickým výsledkem. Rozhodnutí o indikaci léčebné metody a volbě postupu musí předcházet důkladné celkové vyšetření pacienta a posouzení všech faktorů, které by mohly ovlivnit průběh léčení.