Léčivé rostliny ve sběru a v kultuře - Blažek, Zdeněk, 1909-1970 (Zdravotnické nakladatelství, 1952)
Kniha informuje o současném stavu produkce a získávání rostlinných léčivých surovin, tedy o pěstování, sběru, úpravě léčivých rostlin a o uchovávání, upotřebení a zhruba i užití drog. Ve všeobecné části knihy jsou podány základy technologie obecně užívaných vegetabilních surovin z rostlin planých i pěstovaných. Ve speciální části je probráno asi 120 rostlinných druhů, vybraných na podkladě spotřeby. Ze synonyma lidových názvů rostlin jsou pojaty jen nejrozšířenější a rovněž tak u latinských jmen je použito etymologie a nomenklatury běžně uváděné. Každý rostlinný druh, pojatý do knihy, je zobrazen barevně.