RFID a ochrana soukromí - Fialová, Eva, 1981- (2015)
Tato disertační práce se zabývá ochranou soukromí a RFID, neboli technologií sloužící k identifikaci objektů na dálku. Tato technologie vyvolává obavy ze zásahu do soukromí. RFID se využívá v mnoha různých oblastech. Cílem této práce je analyzovat vybrané oblasti použití RFID a určit, zda existuje v těchto oblastech hrozba zásahu do soukromí a zda je případný zásah v souladu s principem proporcionality. Oblastmi, kterými se tato práce ve spojení s technologií RFID zabývá, je oblast obchodu a služeb, oblast zdravotnictví a služeb souvisejících se zdravím a využití RFID pro identifikaci osob.