Mezinárodní justiční spolupráce v trestních věcech - Červinková, Kateřina, 1983- (2015)
Na samém začátku jsem vycházela z myšlenky, že ve své práci popíši mezinárodní justiční spolupráci v trestních věcech v souvislosti s aktuální právní úpravou, tedy s ohledem na zákon č. 104/2013 Sb., o mezinárodní justiční spolupráci v trestních věcech a poukáži na nedostatky či pozitiva této právní úpravy. Tato úprava je poměrně nová a reagovala na potřebu konzistentně, přehledně a komplexně upravit tuto problematiku a umožnit rychlou a jednoduchou komunikaci mezi příslušnými orgány České republiky a cizích států, která by zajistila jejich součinnost za účelem efektivního boje s trestnou činností. Zabývala jsem se novinkami v současné právní úpravě, porovnávala jsem ji s předcházející úpravou, přiblížila problematická ustanovení a nastínila možný budoucí vývoj.