Úplatkářství ve veřejném a soukromém sektoru - Gaľo, Dušan (2015)
Předmětem práce jsou korupce a úplatkářství v českém trestním právu. Cílem práce je podat ucelený pohled na zkoumanou problematiku z pohledu trestního práva a na instituty tohoto právního odvětví určené nebo používané v boji s korupční trestnou činností. Práce obsahuje přehled názorů na korupci z pohledu právní vědy, nevládních a mezinárodních organizací a představitelů neprávních vědních odvětví. Jsou analyzovány skutkové podstaty korupčních trestných činů a vybrané instituty trestního práva hmotného a procesního využívané při potírání tohoto druhu kriminality.